פיתוח אסטרטגיות השקעה

אז איך זה בעצם עובד? תחילה מפתחים אסטרטגית השקעה, קובעים את הפרמטרים שלה, ואחר כך מבצעים בדיקה על נתוני עבר. לאחר שבודקים את האסטרטגיה ביסודיות, ניתן להריץ אותה על כספים אמיתיים. יש שתי מלכודות שעומדות בפני מפתח האסטרטגיה, והן שמכשילות את מרבית האסטרטגיות:

1) התאמת יתר של פרמטרים – מפתה מאוד לשחק בפרמטרים של התוכנה, עד אשר מקבלים תוצאות מדהימות על העבר. ניתן לקבל תשואות של עשרות אחוזים בשנה ואף יותר, בסיכון נמוך יחסית. אך חשוב מאוד לשים לב שאלו הן תוצאות העבר. ומה שקורה לרוב במציאות הוא שהאסטרטגיה משיגה תוצאות הרבה פחות טובות. זהו כנראה המכשול הגדול ביותר העומד בפני מפתח האסטרטגיות, והיא מכונה בקיצור, "התאמת יתר".

2) עמלות מסחר , פער קניה מכירה ו slippage – ישנן אסטרטגיות אשר מבצעות מספר גדול מאוד של עסקאות, ומנסות להרוויח רווח קטן בכל עסקה. אסטרטגיות אלו לרוב "נחתכות" (מפסידות) בשל עמלות מסחר אלו. העמלות הללו הן מאוד משמעותיות, והן יכולות לקחת אסטרטגיה מוצלחת לכאורה, ולהפוך אותה לאסטרטגיה בינונית, ואף כושלת. יש להיזהר מאוד בשעה שמפתחים אסטרטגית השקעה. צריך להקפיד על כללים נוקשים, ולשים לב לכל פרט ופרט. בנימה קצת יותר אופטימית, למרות שזה לא פשוט לבנות אסטרטגיה בעלת יחס סיכוי סיכון טוב, זה אפשרי ואפילו כיף ומרתק.

התגובות סגורות