אירו – Euro – מה כדאי לדעת על המטבע האירופי

אירו – Euro מסומן כ-€, אותו מטבע שכבש את אירופה והעולם כולו בסערה בתחילת שנות ה- 2000 והפך לאחד מהמטבעות החזקים בעולם. נכון, אמנם שער היורו לא משפיע על חיינו כמו שער הדולר, אולם בתור אחד המטבעות החזקים המתחרים עם הדולר הוא בסופו של דבר מעצב גם את הדולר, שמעצב בסופו של דבר את השקל. כמו כן, בהתחשב בכך שאירופה היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של ישראל, יותר מארה"ב אפילו, שער היורו הופך לרלוונטי מתמיד לחיי הישראלים בין אם הם סוחרים במט"ח, משקיעים באירופה , או פשוט צורכים מוצרים המיובאים לארץ מאירופה, ויש לא מעט כאלה. כמובן שיבשת אירופה היא היעד המועדף למטייל הישראלי וגם כאן עלויות הנופש שלנו בחו"ל יהיו צמודות בעיקר למטבעות מסוג יורו.
צריכים להיות  מודעים לגודל ההשפעה העולה של מטבע היורו על חיינו כישראלים ויהווה צוהר לגולש הישראלי המעוניין לצלול על רזי הכלכלה האירופית המיוצגת על ידי אותו מטבע המטפס באופן קבוע לפסגת הכלכלה העולמית והופך לאחד מהחשובים שבמטבעות החוץ – יורו.

אי לכך נספק לכם באופן שוטף עדכונים על שינויי שער האירו. כמו כן נספק לכם כאן מידע שוטף וחומר מקצועי על נבכי הכלכלה האירופית ועל הגורמים המעצבים את שער היורו. במידה ואתם סוחרי מט"ח או פורקס, בעלי עניין מיוחד במטבע אירו אנו ממליצים לכם בנוסף לטכניקות ניתוח הרגילות של מט"ח, להתעדכן באופן שוטף על השינויים הפוליטיים באיחוד האירופי, שכן שערי ה- יורו מושפעים באופן ישיר על ידי השינויים הפוליטיים ביבשת, בעיקר בכל הנוגע למסלול התפתחותו של האיחוד האירופי.
כל מצטרפת חדשה לאיחוד, כל הסכם ואמנה חדשים הנחתמים באירופה, ויש לא מעט כאלה, משפיעם באופן ישיר על שער היורו.
אירו – היסטוריה

ב-1999 השיקה אירופה מטבע חדש, כבר בטח הספקתם להכיר אותו, קוראים לו אירו. באותה שנה המירו כל מדינות האיחוד האירופי השיכות לגוש היורו את המטבעות הלאומיים שלהם . היווצרותו של שער האירו החדש שינתה את פני המסחר באירופה, שהתבסס על מטבע משותף, וביטל את הצורך להמרת המטבעות השונים. השקת היורו שינתה את פני המדינות האירופאיות וכלכלתן, כשהללו ויתרו למעשה על הריבונות המוניטארית שלהן, והאצילו את סמכויות הבנקים המרכזיים שלהן לידי הבנק האירופי המרכזי.
חשוב להדגיש שלא כל המדינות החברות באיחוד האירופי שייכות לגוש היורו. על מנת לאמץ את מטבע היורו, המדינות החברות חייבות לעמוד בסטנדרטים כלכליים מינימאליים הנקבעים על ידי האיחוד. במקרים אחרים המדינות עצמן, בריטניה למשל, לא מעוניינות לוותר על ריבונותן הכלכלית ולהצטרף אל גוש היורו.

התגובות סגורות